[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Кобзар  
Форум » Діяльність органу місцевого самоврядування » Порушення закону посадовими особами Новоградківської с/ради » Справа № 509/2692/13-а 13 серпня 2013 року (П О С Т А Н О В А суду)
Справа № 509/2692/13-а 13 серпня 2013 року
КобзарДата: Пн, 09.09.2013, 08:46 | Повідомлення 1
Група: Администраторы
Повідомлень: 34
Статус: Offline
Справа № 509/2692/13-а
П О С Т А Н О В А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
13 серпня 2013 року Овідіопольський районний суд Одеської області в складі:
головуючого              - судді Куркана М.М.
при секретарі             - Савченко М.В.
з участю  позивача    - ОСОБА_1
представника відповідача  - Новоградківської с/ради - Балденкова В.Г.
розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в смт. Овідіополь справу  за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Новоградківської с/ради, Овідіопольського району Одеської області      
«Про визнання протиправними дії Новоградківської с/ради, Овідіопольського району, Одеської області по відмові в наданні публічної інформації та зобов'язанні надати публічну інформацію»,-
                                        В С Т А Н О В И В:
В липні 2013 р. позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з вищевказаним позовом, в якому зазнав, що 28 травня 2013 р. звернувся з інформаційним запитом до Новоградківського сільського голови Балденкова В.Г., у якому просив надати письмову інформацію -декларацію про доходи, зобов'язання  фінансового характеру та майновий стан державного службовця голови Новоградківської сільської ради Овідіопольського району Одеської області Балденкова Віталія Геннадійовича за 2011 - 2012 роки.
У зв'язку тим, що вищевказаний інформаційний запит залишився невиконаним, він вимушений звернутись до суду та просити суд визнати протиправними дії Новоградківської с/ради  Овідіопольського району Одеської області по відмові в наданні йому публічної інформації - декларації  про доходи, зобов'язання  фінансового характеру та майновий стан державного службовця голови Новоградківської с/ради Овідіопольського району Одеської області Балденкова Віталія Геннадійовича за 2011 - 2012 роки та зобов'язати Новоградківську с/раду Овідіопольського району Одеської області надати йому вищевказану публічну інформацію.
В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 свою вимогу підтримав в повному обсязі.
Представник відповідача - Новоградківської с/рада Овідіопольського району Одеської області - Балденков В.Г. позов визнав та  пояснив, що дійсно позивач звертався до відповідача з вищевказаним інформаційним запитом. Запит не був виконаний, оскільки секретарем с/ради в робочому порядку ОСОБА_1 були налані на ознайомлення декларації Новоградівського с/голови.
Заслухавши пояснення сторін, дослідив письмові матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав:
Відповідно до ч.2 ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого  самоврядування зобов'язані діяти лише на підставі  та у межах повноважень  та засобами, передбаченими Конституцією та законами України.
Відповідно до п.11  ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування» акти органів та посадових осіб  місцевого самоврядування  доводяться до відома населення. На вимогу  громадян  їм може бути видана копія  відповідних актів  органів та посадових осіб місцевого самоврядування.
Відповідно до пункту 1 статті 1 Закону України «Про доступ до публічної інформації» публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана  або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників  публічної інформації, визначених цим Законом.
Відповідно до п. п. 1 п.1 ст. 3 Закону України «Про доступ до публічної інформації  право на доступ до публічної інформації» право на доступ до публічної інформації гарантується обов'язком розпорядника інформації надавати та оприлюднювати  інформацію, крім випадків передбачених законом.
Відповідно до п.п.2 п.1 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», розпорядники інформації зобов'язані оприлюднювати нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії (крім внутрішньоорганізаційних), прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, інформацію про нормативно-правові засади діяльності.
Судом встановлено, що Новоградківська с/рада Овідіопольського району Одеської області є розпорядником публічної інформації.
28 травня 2013 року позивач ОСОБА_1 звернувся до Новоградківського сільського голови Балденкова В.Г. з інформаційним запитом про надання публічної інформації декларації про доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця голови Новоградківської сільської ради Овідіопольського району Одеської області Балденкова Віталія Геннадійовича за 2011 - 2012 роки.
Новоградківська с/рада Овідіопольського району Одеської області, як розпорядник публічної інформації на порушення вищевказаних Законів у встановлений законом строк не надала  ОСОБА_1 запитувану публічну письмову інформацію, в зв'язку з чим позов і підлягає задоволенню.
Керуючись ст. ст. 158-160161 - 163267 ч.1  КАС Українист. 19 ч. 2 Конституції Українист. 59 п.11 Закону України «Про місцеве самоврядування», ст. ст. 3 п. 1 п. п. 1,15 ч.1 п.2, 22  Закону України «Про доступ до публічної інформації», суд,-
                                         П О С Т А Н О В И В:
Позов ОСОБА_1 - задовольнити.
Визнати незаконними дії Новоградківської с/ради, Овідіопольського району, Одеської області  як розпорядника публічної інформації  у ненаданні ОСОБА_1 письмової публічної інформації - копій декларацій про доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан  державного службовця  - Новоградківського сільського голови, Овідіопольського району, Одеської області Балденкова Віталія Геннадійовича за 2011-2012 роки.
Зобов'язати Новоградківську с/раду, як розпорядника публічної інформації на протязі трьох днів з дня набранням  постанови  законної силу надати ОСОБА_1 письмову публічну інформацію-копії декларацій  про доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця - Новоградківського сільського голови, Овідіопольського району, Одеської області Балденкова Віталія Геннадійовича за 2011-2012 роки та на протязі трьох днів з дня закінчення строку  надання письмової інформації  подати до суду звіт про виконання  судової постанови.
Постанова може бути оскаржена до апеляційного адміністративного суду Одеської області через Овідіопольський районний суд на протязі десяти днів з дня її проголошення.
Суддя М. М. Куркан
 
Форум » Діяльність органу місцевого самоврядування » Порушення закону посадовими особами Новоградківської с/ради » Справа № 509/2692/13-а 13 серпня 2013 року (П О С Т А Н О В А суду)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 21
Форма входу
Корисні посилання