Головна » 2013 » Листопад » 19 » Екскурсія
11:42
Екскурсія

Канікули..! Канікули..!Канікули..!!

З яким нетерпінням чекають їх школярі, щоб відпочити від наполегливих вчителів, які ставлять своїм вихованцям «погані» оцінки за «добрі» знання.

Але не лише це!

Такий солодкий ранішній сон, відпочинок у бабусь, які душі не чають у своїх онуках, походи, змагання, екскурсії...

Ось чого особливо очікують учні!

Група школярів відправилась у тижневу екскурсійну подорож за маршрутом: Одеса, Вінниця, Київ, Одеса. Багато цікавого й невідомого ми побачили у цьому турне, відвідавши визначні місця, історичні памятки та музеї Поділля та старого Києва, здійснивши туристські прогулянки вподовж Південного Бугу і чудних вод сивого Дніпра.

І як же не прогулятись центральною вулицею Коцюбинського у Вінниці і давнім Хрещатиком?

Особливо нам сподобався музей Михайла Коцюбинського, письменника, який подарував дітям і дорослим шедеври української та світової літератури. Це – «Христя» і «Маленький грішник», «Дорогою ціною» і «Fata Morgana», «На крилах пісні» та «Тіні забутих предків».

Вразила нас і садиба-музей українського хірурга Миколи Пирогова, який без наркозу робив операції за дві-три хвилини, заснував військово-польову хірургію, першим у історії медицини започаткував оперування з ефірним знеболенням.

Відвідали ми також обласний краєзнавчий музей Поділля, де познайомились з сивою давниною та сучасним життям цього краю.

Київ зустрів нас теплими нічними вогнями сну, спокою та мудрою давниною.

А вранці – знову музеї та історичні місця. На одному з пагорбів Голосіївського парку височить садиба-музей Максима Рильського, до лірики якого ми ще раз прихилились серцем і почуттями, відвідали Національний музей літератури України, побачили експонати і ближче познайомились з історією Київської Русі у Національному музеї Історії Києва...

У Національному музеї Тараса Шевченка нас з особливою схвильованістю вразили особисті речі Кобзаря. Тут ми відчули живу лірику спраглої до свободі поезії українського Гомера.

Не оминули ми і Києво-Печерську Лавру, засновану 1051 року монахами Антонієм і Феодосієм, відвідали печери, у яких молились ченці, що несли світло християнського спасіння нашої неньки-України, прихилились чолом до мощей вічно спочиваючих у Лаврі святих, мощей Георгія Переможця в Успенському соборі.

І на закінчення нашого турне відвідали Музей книги та друкарства і музей мікромініатюр.

Схилили голову перед вічно живою постаттю Кобзаря біля Київського Національного університету імені Тараса Григоровича Шевченка...

Канікули..! Канікули..!Канікули..!!

...

Ось і промайнули цікаві сторінки нашого шкільного життя, і учням так хочеться до школи: побачити і поспілкуватись зі своїми друзями, поділитись враженнями з ними, відчути інтелектуальний і енергетичний прилив на уроках, відвідати секції, гуртки, олімпіади, пожартувати і погратись на перервах...  Адже це – діти.

І чекати, чекати наступних канікул.

 

Вчитель Новоградківської школи, інструктор туризму Геннадій Матвійчук.

 

Категорія: Сільські новини | Переглядів: 647 | Додав: Кобзар | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 21
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Корисні посилання